Oostenrijk en Italië

Uw bijzondere stedentrip start op Schiphol. Comfortabel, luxe en supersnel.

Cockpit, vliegtuig in de lucht en passagierscabine

Het wordt een trip die uw fantasie te boven gaat. Een trip die niet vergeten wordt. Na de landing op Vienna International Airport taxiën we naar een apart platform waar de VIP-bus al gereed staat. U hoeft niets te doen; al uw koffers worden ingeladen.

Buitenzijde, slaapkamer en zitkamer van Hotel Bristol in Wenen

We verblijven in Hotel Bristol. Dit hotel is de belichaming van de Weense elegantie. Het ligt tegenover de staatsopera van Wenen en op loopafstand van de beroemde winkelstraat Kärntner Straße.

Hotel Bristol staat bekend om zijn onberispelijke service en luxueuze kamers. Elke kamer biedt unieke welkomstartikelen zoals een fruitmand, mineraalwater en de beste wijnen. De gastvrouwen van Altrasun hebben alles al geregeld zodat u direct uw kamer kunt betrekken.

Interieur en buitenzijde van restaurant Korso bei der Oper

Proef de heerlijke Ooostenrijkse specialiteiten in het exclusieve restaurant Korso bei der Oper of geniet van het prachtige uitizcht op de opera vanuit het restaurant. Wenen staat bijna synoniem voor cultuur.

Onze gastvrouwen huren de beste lokale gids en we treden in de voetsporen van de oude Habsburgers tijdens een bezoek aan de oogverblindende paleizen van Schönbrunn en Belvedere. We genieten van een prachtig uitzicht vanuit het reuzenrad in het park Wiener Prater.

Paardenkoets, standbeeld en dansende mensen in danszaal in Wenen

In Wenen zijn vele grote componisten werkzaam geweest zoals Mozart en Strauss. De staatsopera staat garant voor prachtige stukken. De historische gebouwen in de stad herbergen een grote diversiteit aan prachtige musea die u meenemen in de geschiedenis of in de ontwikkeling binnen de moderne kunst.

Waar zijn we voor in Wenen als we niet meedoen aan het traditionele bal? De crew van Alltrasun adviseert u vooraf welke kleding u mee moet nemen wanneer u deel wilt uitmaken van de jetset. De gastvrouwen van Altrasun regelen iets bijzonders en u wordt per koets gebracht.

Binnen de stadsgrenzen van Wenen liggen vele archtectonische hoogstandjes die door de eeuwen heen perfect bewaard zijn gebleven.

Standbeelden, horeca en uitgaansleven in de avond in Wenen

Ook de collecties van de wereldberoemde Weense musea zijn een lust voor het oog. We gaan bijvoorbeeld naar het Albertina, dat tot de belangrijkste kunstmusea ter wereld behoort.

We begeven ons in het uitgaansleven, dat bestaat uit meer dan alleen de Weense opera. Trendy cocktailbars en jazzclubs behoren tot de beste van Europa. Wienerschnitzel, sachertorte en beinfleisch behoren to de culinaire specialiteiten.  Naast het heerlijke eten lonken nog veel andere dingen.

Wenen beschikt over schitterende paleizen, monumetale pleinen en barokke gebouwen.  We bekijken de stad vanuit koets, boot en reuzenrad. De gastvrouwen van WorldWebTravel regelen alles ter plekke voor u.

Wenen en het reuzenrad / Riesenrad

Wenen heeft al meer dan honderd jaar een eigen attractiepark. De topattractie is het reuzenrad van 65 meter hoog, van waaruit u een prachtig uizicht op de stad heeft.

U verlaat Wenen om te genieten van het uitzicht vanuit de aanvliegroute op Venetië. We gaan op weg naar een nieuw avontuur.

De bemanning in de cockpit van ons privéjet maakt zich klaar voor de landing.

Vliegtuig en Hotel Danieli in Venetië

Na aankomst bij het zeer bijzondere en luxe Hotel Danieli kunt u meteen doorlopen naar uw kamer waar inmiddels uw koffers zijn gebracht.

Hotel Danieli ligt direct aan de lagune, op een steenworp afstand van het San Marcoplein. Het ligt op een van de meest prestigieuze locaties in Venetië.

De bar van het hotel is een charmante plek voor een traditionele middagthee of een cocktail.

Ons verblijf is niet compleet zonder een maaltijd in het romantische restaurant op de bovenste verdierping.

Uitzicht vanuit Hotel Danieli op Venetië en gedkte tafel in het hotel

U geniet van de overheelijke Italiaanse keuken met een prachtig uitzicht op Venetië. In de zomer kunt u ook dineren op het terras met een panoramisch uitzicht.

Hotel Danieli bestaat in feite uit drie panden uit de 14e, 19e en 20e eeuw. Ze zijn verbonden via overdekte bruggetjes en beschikken over veel originele antiquiteiten, marmeren pilaren en kroonluchters van muranoglas.

De Venetiaanse gondels, het San Marcoplein, de Rialtobrug, de basiliek, de tientallen paleizen, de brug der zuchten en het Dogenpaleis zijn nog maar enkele redenen om deze stad te bezoeken.

Basiliek van San Marco en gondels in Venetië

 Het is de combinatie van architectonische en culturele rijkdom en de unieke ligging die Venetië zo populair maakt bij toeristen en de jetset.

Venetië bestaat uit 120 eilanden die met elkaar verbonden zijn door 150 kanalen en 400 bruggen. Wij hebben ons ervan verzekerd te verblijven in de stad zelf om van de unieke sfeer te kunnen proeven. Een wandeling door de vele kleine straatjes doet uw reisgezelschap echt kennismaken met de levenswijze van de Venetianen. 

Het carnaval van Venetië bestaat uit weelderige feesten, concerten en veel theater. Voor de één betekent Venetiaans carnaval vooral romatiek en avontuur; voor de ander is het vooral een gemaskerd beleven van luxe, pracht en praal.

Carnaval in Venetië met gekostumeerde mensen

Het Venetiaans carnaval duurt meestal tien dagen langer dan elders.  Het Italiaanse woord carnevale is afgeleid van het Latijnse 'carnem levare', wat zoveel betekent als 'afscheid nemen van vlees'. Dit duidt op de vastenperiode die duurt van Aswoensdag tot Pasen.

U kunt uw verblijf ter plaatse verlengen of inkorten naar eigen inzicht. Wilt u naar Rome? De gastvrouwen hebben heel wat excursies geregeld die uw team lang bij zullen blijven.

Na aankomst in Rome verblijft het reisgezelschap in het Exedra Boscolo Luxury Hotel.

Buitenkant, uitzicht vanaf het dakterras en interieur van het Exedra Boscolo Luxury Hotel

Het Exedra Boscolo Luxury Hotel bevindt zich in een indrukwekkend negentiende-eeuws gebouw van marmer. Het is een werkelijk extravagante keuze voor een onvergetelijk verblijf in een spectaculaire omgeving.

Het opvallend elegante hotel is gelegen aan een van de meest bekende pleinen van Rome, tegenover Rutelli's Fontana delle Naiadi en naast de oude ruïnes van de thermen van Diocletianus, bij de basiliek van Michelangelo. Het exclusieve hotel, dat een rijke historie en cultuur heeft, bevindt zich op een ongeëvenaarde plek, dicht bij de populairste winkelgebieden en modewinkels.

We nemen de glazen lift naar het dakterras en zwembad waar u kunt ontspannen met een glas wijn en het prachtige uitzicht op het historische centrum kunt aanschouwen. Ook kunt u hier genieten van een massage of schoonheidsbehandeling in het aangrenzende wellnesscentrum.

Het hotel is ideaal voor elke gelegenheid. Het toonaangevende zakencentrum combineert oud met nieuw: blootliggende, originele Romeinse ruïnes worden aangevuld met ultramoderne audiovisuele technologie.

Trevifontein en het hitorisch centrum van Rome

We gaan in ieder geval uit eten in brasserie Tazio. Deze is vernoemd naar Tazio Secchiaroli, die bekend staat als een van de eerste paparazzi. Door hem gemaakte foto's van beroemdheden zijn in de hele brasserie te zien.

Na een uur of elf 's avonds trekken de meeste nachtbrakers naar de wijk Testaccio. Dit is de plaats om laat uit te gaan.

Het uitgaansleven in Rome begint eigenlijk al op straat. We drinken tussen de Romeinen een glas wijn op de Spaanse Trappen en strijken neer op een van de terassen in de bruisende wijk Trastevere om een aperitivo te drinken.

Uit eten in Rome met cafés en restaurants

Rome bestaat niet alleen uit bezienswaardigheden, maar is ook buitengewoon sfeeerrvol en gezellig. Onze gastvrouwen brengen u naar de leukste plekken van Rome waarbij natuurlijk terrasbezoek niet mag ontbreken.

Rome is eeuwenlang een van de belangrijkste steden ter wereld geweest. Het was de hoofdstad van het eens zo machtige Romeinse Rijk.

Villa Borghese, Colosseum en lunchen in Rome

Villa Borghese 
     Colosseum    
 

Tuinen van Villa Borghese

Even tot rust komen in de tuinen van Villa Borghese

Rome heeft alleszins meer dan genoeg te bieden voor het afsluiten van een geslaagde stedentrip van Altrasun Travel. U wordt niet alleen betoverd door de vele boeiende bezienswaardigeheden, maar ook door de warme en gemoedlijke sfeer die in de Italiaanse hoofdstad hangt.

 

De stedentrip Wenen-Venetië-Rome is een van de vele mogelijkheden die Altrasun in huis heeft.