Mystery trip

U als aanvoerder van uw gezelschap heeft u alles van te voren besproken met Altrasun. Uw gezelschap weet echter nog niets van de mysterieuze trip die zij gaan maken naar een ander land met mysterieuze kastelen, feesten en het grillige landschap. Deze trip is aan te raden voor de viering van een jubileum waarbij u uw gezelschap onvergetelijke dagen laat beleven.

De trip is zeer luxe en gaat niet alleen naar Schotland, maar voert ons ook terug naar de middeleeuwen.

De aankomst vindt plaats op Glasgow Airport.

Het vliegtuig gaat naar Glasgow.

In de middag gaan we Glasgow verkennen en bezichtigen. Uw gezelschap weet nog niet waar er overnacht wordt.

Wanneer de avond valt, gaan we per luxe VIP-bus naar het gastenverblijf voor het avondmaal, een luguber feest en een spookachtige overnachting in een niet nader te noemen kasteel.

Of het nu komt door de sfeer van de oude kastelen, de gierende wind of door de donkere bossen: Schotland is een mysterieus land! We bezoeken de meest mysterieuze plekken van Schotland. Maar neemt u ze wel of niet met een korreltje zout? Zijn legendes altijd legendes?

Een mysterieus feest wordt gegeven in Schotland.

In het kasteel zijn alle voorbereidingen al getroffen en worden we verwacht door de graaf en zijn bedienden. Na het riddertoernooi wordt het overwinningslied gezongen.

Middeleeuws feest met minstreel in Schotland

Tijd om middeleeuws te eten, te drinken en feest te vieren.

De minstreel zingt over zijn land en de dag die u morgen te wachten staat: over de natuur, whisky, meren en eilanden. Als er ergens in Europa nog ongerepte, wilde natuur bestaat, dan is het wel in de Schotse Hooglanden. De ruige schoonheid van de bergen, de stilte op de heidevlakten, de onbeschrijfelijke vergezichten, de grillige kust met verrassende baaien en rustieke vissersdorpen en de exotische aanblik van de eilanden in de verte. "Men moet het minstens eenmaal in zijn leven gezien hebben", zingt de minstreel.

Feestmaal en vuurspuwers in Schotland

Buiten is het in het bergachtige, dunbevolkte noorden van Schotland al lang donker geworden terwijl de shows en het feest gewoon doorgaan.

Vele verrassingen wisselen elkaar af in de avond en de nacht. Zou het nog ochtend worden?

De volgende morgen is het tijd om buiten het kasteel de Schotse sfeer te proeven.

Schotland en het monster van Loch Ness

Vanuit Glasgow zetten we onze reis voort. Gaat de oostkust prat op zijn gematigde klimaat en geringe regenval, de spectaculaire westkust steelt vooral de show.

Natuurlijk is er Nessie, het monster van Loch Ness.

Het monster van Loch Ness is een van 's werelds meest bekende overleveringen. Maar is het dier ooit door iemand gezien? We maken een boottocht en zullen hem misschien als eerste zien en filmen.

De kust van Skye in Schotland en doedelzakspelers

Skye is zowat de samenvatting van Schotland en etaleert een aantal van de meest indrukwekkende landschappen: steile rotsen, schilderachtige kusten, een disteelleerderij en andere bezienswaardigheden.

Zowel qua landschap als qua cultuur verschillen de Schotse Hooglanden van de zuidelijker gelegen Schotse Laaglanden. De streek staat bekend om de whisky en de doedelzakmuziek.

Kasteel en Great Glen in de Schotse Hooglanden

Tot in de negentiende eeuw spraken de meeste mensen hier Gaelic.

Tot aan de slag bij Culloden in in 1746 waren de Schotse Hooglanden een roerig gebied. De centrale regering had weinig controle over de clanhoofden die zich als bijna onafhankelijke heerser gedroegen en vaak onderling strijd voerden.

Edinburgh Castle staat bekend om de vele geesten die hier rond zouden dwalen: een onthoofde doedelzakspeler die ronddwaalt langs de kantelen, een spookhond en gevangenen uit de tijd van de Napoleontische oorlogen. U kunt hun aanwezigheid voelen bij een bezoek aan dit kasteel.

Midden door de Schotse Hooglanden loopt een groot dal dat in voorgaande ijstijden door gletsjers is uitgesleten. De bergen rond dit dal onstonden duizenden jaren geleden als gevolg van langs elkaar schuivende tektonische platen (de Great Glen-breuklijn). Zo ontstond er een heuvel- en bergachtig gebied met talloze valleien. Ook onstonden er diverse meren (lochs), waaronder het eerder genoemde Loch Ness.

Schots kasteel in de nacht en interieur van kasteel

 We gaan op weg naar een kasteel dat vanwege zijn vele geheimen liever niet bij naam genoemd wordt. De tafels zijn al gedekt. U hoeft alleen maar aan te schuiven.

Nar, troubadours en meer in Schotland

De nar en de troubadours zorgen deze avond voor het vermaak.

De volgende dag gaat de reis verder. De hoogste berg van Schotland, Ben Nevis, bevindt zich nabij de plaats Fort William.

Eilean Donan Castle  bij nacht en Dunvegan Castle in de schemering in Schotland

We passeren Eilean Donan Castle op weg naar ons volgende nachtverblijf.

Dunvegan Castle staat bekend om de legende van de Fairy Flag of Dunvegan. De vlag - die in dit kasteel is te vinden - werd volgens de legende door elven geweven. De clanhoofden van Clan MacLeod kunnen deze vlag volgens de legende maximaal drie keer gebruiken ter bescherming in noodsituaties. De vlag is al twee keer gebruikt.

Loch Morar en Glamis Castle in Schotland

De volgende dag bezoeken we Loch Morar. Nessie is niet het enige monster dat in een meer zou leven. In het diepste meer van Schotland zou het monster Morar huizen.

In Glamis Castle schijnt een graaf samen met een duivel dagelijks kaart te spelen in een dichtgemetselde kamer. In de klokkentoren van het kasteel kunt u de grijze dame van Glamis tegenkomen.

Feestmaal in Schots kasteel

Deze rondreis voert u langs de Trossachs, Loch Ness, Pitlochry, Edinburgh en vele andere plaatsen.

Na een aantal overnachtingen in diverse kastelen verblijven we de vierde nacht weer in een kasteel met een feest, waarbij u weer zult worden verrast...

 

Waarom niet een keer iets heel aparts beleven? U verrast uw team en Atrasun Travel verzorgt de reis zoals u wenst.