Inkomende stedentrip Rotterdam

 

De Rotterdamse stedentrip van Altrasun Travel kan goed aansluiten op een bezoek van uw buitenlandse gasten aan Nederland.

 

Ook een meerdaags bezoek aan meerdere steden is mogelijk. Door uw buitenlandse gasten een stedentrip van Altrasun Travel aan te bieden, bent u verzekerd van succes. De stedentrips zijn niet alleen geschikt voor buitenlandse gasten, maar ook voor Nederlanders. 
U kunt ook kiezen voor stedentrips in Amsterdam, en  Utrecht 

Altrasun Travel haalt uw gasten op van het vliegveld met luxe vervoer en brengt ze naar één van de beste hotels. Een vijfsterrenhotel in Rotterdam, een andere keuze? Geen probleem.
Het schip SS Rotterdam keerde in 2008 na jaren terug in de thuishaven. Het kreeg daar een vaste ligplek bij de wijk Katendrecht. Het schip is ingericht als hotel en heeft horeca en congreszalen aan boord.

 

De Erasmus brug met het gebouw De Rotterdam als grootste gebouw van Europa

 

De collectie van het Havenmuseum geeft een goed beeld van de Rotterdamse haven tussen 1850 en 1970. Aan de hand van de volledig gerestaureerde vaartuigen, stoommachines en scheepsmotoren herleven vroegere tijden in dit museum. Langs de kade van de Leuvehaven verrassen de historische schepen. Ook vindt u hier de kranen die vroeger gebruikt werden om goederen te laden en te lossen. 

De Erasmusbrug is meer dan alleen een brug over de Nieuwe Maas. De brug verbindt de oude binnenstad van Rotterdam met de Kop van Zuid. Bij de hoge ambities en uitstraling van dit gebied hoort ook een brug met uitstraling. 

 

Waar u ook vandaan komt met uw gezelschap en of u de keuze maakt voor een lang of een kort verblijf, AltrasunTravel zorgt voor een onvergetelijk verblijf. Of de keuze valt op Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen of een doorreis door Europa, Altrasun Travel biedt u een dynamische tijd die u naar keuze kunt afwisselen met rust en ontspanning.

Rondvaartbedrijf Spido biedt u luxueuze rondvaarten vanaf de Erasmusbrug zodat u de Rotterdamse haven kunt aanschouwen.

Rotterdam is de vestigingsplaats van Altrasun Travel. Rotterdam heeft wonderschone architectuur en industrieel erfgoed te bieden. Een groot gedeelte van het Rotterdamse centrum ging verloren bij het bombardement van 14 mei 1940. Na de Tweede Wereldoorlog begon de wederopbouw.

 De Beurstraverse of Koopgoot is een winkelstraat in Rotterdam. Deze ligt onder het straatniveau van de omliggende straten zoals de Coolsingel. Boven de Beurstraverse ligt het Beurs-World Trade Center. De Beurstraverse behoort samen met het Beursplein tot het winkelhart van Rotterdam.

Rotterdam is een stad van toegepaste kunsten als film, fotografie, design en architectuur.

 

Dat is onder meer te zien aan de gedurfde ontwerpen van Nederlandse en buitenlandse architecten. Rotterdam is ook vaak het decor van filmmakers.

Rotterdam heeft een trendy uitgaansleven. Parkheuvel is een vermaard restaurant. AltrasunTravel verzorgt in overleg met u en de gastvrouwen een programma op maat.

 Hotel New York is een eigentijds hotel-café-restaurant. Het voormalig hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn uit 1880 heeft een kosmopolitische uitstraling. Het is gelegen op een schitterende plaats op de Wilhelminapier aan de Nieuwe Maas met zicht op de skyline van de stad.

Het toonaangevende Nederlands Architectuurinstituut organiseert jaarlijks vele exposities, symposia en congressen.  Museum Boijmans Van Beuningen is een museum met beeldende kunst van oude en moderne meesters en een designcollectie.

 Altrasun Travel verzorgt voor u een tocht met de Raderstoomboot De Majesteit. U bepaalt wanneer het evenement plaatsvindt, de bestemming van de boot en wat voor eten er geserveerd wordt. Op basis van uw wensen stelt de gastvrouw een draaiboek samen.

 Rotterdam heeft een aantal parken. De sfeervolle parken hebben elk hun eigen karakter. Deze parken zijn geschikt om te picknicken.

Kenmerkend voor het Kralingse Bos is de fraaie ligging bij de Kralingse Plas. Het gebied is ongeveer 200 hectare groot. De ene helft van de oppervlakte bestaat uit water; de andere helft bestaat uit bos en grasland. Langs de plas liggen enkele horecagelegenheden en de twee fraaie stellingmolens De Lelie en De Ster. De plas wordt veel gebruikt door watersporters. Er is een zeilhaven. Rond het Lange Pad bevinden zich atletiekvelden. Het recreatiestrand wordt 's zomers druk bezocht.

In het Kralingse Bos bevinden zich een hertenkamp, een pannenkoekenhuis, een golfbaan en een trimbaan. Het Kralingse Bos is ook het toneel van het Concours Hippique International Officiel (CHIO). In 2007 werd het Kralingse Bos tot beste buitenruimte van Nederland verkozen. Datzelfde jaar werd ook de Stedelijk Interieur Waardering gewonnen. 

 

Trip door het rivierenlandschap

 Na een bezoek aan een Nederlandse of Belgische stad is het tijd voor een trip door het rivierenlandschap. De gastvrouwen van Altrasun Travel nemen u mee op een dagtocht door Nederland. Hierbij beginnen we in Rotterdam.

Rotterdam heeft een uniek Indonesisch restaurant dat het startpunt vormt van de dagtocht. Restaurant Minang Kabau is gebouwd volgens de bouwstijl van de Minangkabauers, een bevolkingsgroep van het Indonesische eiland Sumatra. 

Onze gastvrouw verwelkomt u en ziet er deze dagen op toe dat alles volgens wens verloopt. Onze reisgids vertelt u onderweg alle wetenswaardigheden en staat de gehele dag tot uw beschikking. 

Na het nuttigen van een hapje en een drankje kunnen we aan onze reis beginnen. 

 We hebben een luxe touringcar tot onze beschikking. We gaan naar Schoonhoven waarvandaan we een vaartocht maken over de Lek. 

 Bij het bezoek aan Schoonhoven maken we kennis met ambachtelijke zilversmeedkunst die te zien is in winkeltjes en zilversmeedplaatsen. Hedendaagse en historische zilveren voorwerpen worden tentoongeteld in het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven. De zilverwandeling van dertig minuten laat ons kennismaken met het zilver van Schoonhoven. De wandeling voert langs bezienswaardigheden, monumenten en galeries. 

Hierna steken we met de veerpont de Lek over en reizen we af naar Woudrichem.

 De vestingstad  Woudrichem ligt in het Land van Heusden en Altena. Woudrichem was de hoofdplaats van het Land van Altena. Het heeft een veelbewogen historie achter de rug. In 1356 krijgt Woudrichem stadsrechten. Stad en Land van Altena behoorden tot het gewest Holland. Sinds 1815 maakt het deel uit van Noord-Brabant. Tijdens de Arkelse Oorlogen in de dertiende eeuw, de Tachtigjarige Oorlog en de oorlogen met Frankrijk beleefden de inwoners roerige tijden. 

In 1672 en in 1794/1795 had Woudrichem veel te lijden onder belegeringen en plunderingen. In 1556 was er een pestepidemie in de stad.

 Slot Loevestein ligt nabij het dorp  Poederoijen in de gemeente Zaltbommel in Gelderland. Tot 1815 behoorde het slot tot de stadjurisdictie van Woudrichem. Het slot ontleent zijn naam aan Diederik Loef van Horne, heer van Altena, die rond 1357 opdracht gaf tot de bouw. Het slot is ook bekend van de ontsnapping van Hugo de Groot in een boekenkist. 

Tegenover Slot Loevesteijn op de andere oever van de Waal ligt Fort Vuren. Dit fort bezoeken we per veerpont.

Na ons bezoek aan Slot Loevesteijn keren we terug naar het Restaurant Minang Kabau voor een speciaal diner en een feestje tot in de late uurtjes. Hierna gaan we terug naar het Hotel om de nacht door te brengen.